21 Şubat 2013 Perşembe

Biri bana açıklasın biz nereye gidiyoruz?!


Hayır biri bana açıklasın biz nereye gidiyoruz?! 


Benim LunaReds ekibinde olma sebebimden dolayı facebook'ta bir çok arkadaşlık teklifi alıyorum, ve eskiden bu teklifleri geri çevirmez kabul ederdim. Yavaş yavaş insanların saçmalıkları yüzünden kabul etmemeye başladım. Hatta bir kaç kişiyi face listemden çıkardımda.. Gerisini henüz çıkarmamışsam, tamamen üşendiğidendir. Gerçekten. Ama gerçekten bazı KPOP'çulardan soğudum bu sayede. Herkesin kendi profilidir. İstediğini yazar falan filan.. Bütün bunları bende biliyorum. Fakat benimde kendime göre bir görüşüm, bir bildiğim, bir inandığım var. Her ne kadar Sıla ablamız şuan arkadan bana "Oluruna bırak, her neyse geçer. Gün doğsun hele bir, üzmüleye mi değer?" dese de ben özellikle çıkan şu son haberlerden sonra tiksinti de son noktaya ulaştım. 

Daha önce bir kız sütyenini sahneye fırlattı diye " o konser çıkışında tecavüze uğramışsındır inş. " diye bilecek bir beyin ile karşılaşma şansını elde etmiştim. Ben İnşallah kelimesini kısaltmamaya dikkat ederim hep. Çünkü Allah kelamını yazmaya üşenmem ben. Fakat gördüğünüz gibi kızın dediklerini tekrarlarken böyle yapmadım. Neden? Çünkü Allah'ın adını böyle iğrenç cümlelerde istemiyorum. Fakat size dediğini aynen anlatmak istedim. Ben sonra IQsü çok yüksek bu arkadaşa, onun yaptığının kızın yaptığından bin kat kötü olduğunu, ve bazı ülkelerde sütyen fırlatmanın gayet normal karşılandığını söylemiştim (savunmak için değil, tamamen "sana ne kardeşim oğlan sutyeni almış gayet güzel kahkaha basmış, sana ne oluyor??" demek içindi).  Karşılık olarak tekrar "kızsa kızlığını bilsin, beter olsun inş." gibi cümleler kurmaya başlayınca "itin duası kabul olsa, gökten aşağıya kemik yağardı" diye düşünerek kızı listeden çıkardım.  Böyle tipler benden uzak olsunlar. Gerçek uzak olun ya. Neden hep sevediğim ot dibimde biter? Anlamam ki.

Ben tam bu iğrençliği unutmuşken Kore ve Kore'ye ilgi duyan herkesi şok (çok oldum =.=) eden bir haber gündeme bomba gibi düştü. Park Si Hoo (Artık o kimse =.=) adında bir oyuncu bir kıza tecavüz etmekten suçlanıyordu bu haberde. Benim tanımadığım adamın hayranları Türkiye'de bolmuş ki hepsi seferber olmuş, twitter'dan "senin yanındayız oppa" kampanyası başlatmak istediler ve kendilerince yaptılarda. Hesapları twitter tarafından dondurulana dek destek oldular bu adama. Ben düne kadar, her ne kadar doğru bulmasamda bu tür hareketleri ve bu oyuncuyu savunurken kullandıkları kelimelere sabrettim. Fakat bugün yeni bir haber geldi! Da da da dam! Ve ne yazık ki.. Bu adamı (ki adını tekrar yazmak istemiyorum) kızı sırtında (kendi) evine taşırken görenler olmuş. LINK: http://www.allkpop.com/2013/02/police-trainee-a-spotted-being-carried-into-park-si-hoos-home

Ne yazık ki dedim. Neden? Çünkü isterim ki bu haber yalan olsun. Adamın kariyerini kurtarmak için değil ha yanlış anlamayın. Kesinlikle bunun için değil. O kız böyle birşey yaşamış olmasın diye isterim bunu. Ama adamı görenler olmuş. Kız baygın, adamın sırtında, adam onu içeriye taşıyor. Şimdi Amerikalıların ortaya atığı "dava sonuçlanmadan herkes suçsuzdur" politikasını herkes biliyor. Buna dayanmak istisemde "görünen köy kılavuz istemiyor". Dediğim gibi inşallah yalandır. İnşallah kız böyle birşey yaşamamıştır. 

Şimdi sözüm kendilerinde oppalarını kıskanan ve oppalarını savunanlar içindir; Pardon derdiniz ne? Savunacaksan şöyle savun: "biz sevdiğimiz oyuncumuza güveniyoruz, bugüne dek hatasını görmedik, davanın sonucunu bekliyoruz, dava sonucundan sonra durumu gözden geçireceğiz" diyin kardeşim ya. "Ne olursa olsun senin yanındayız" ne ? Hayır nedir bu? Demek ki tecavüz gerçek olsa yine yanında olacaksın öyle mi? Akıl vermiş yaradan, yok ki kulanan! 

Bu sözümde sevdikleri sanatçıyı herkesten kıskananlara gelsin; derdiniz ne kardeşim sizin? Adam kilometrelerce uzakta, sana ne ne yaptığından? Konser görüntülerini izleyip, youtube youtube takılıp kendi kendine sinire girme olayı nedir? Büyük konuşuyorsun. Seni de göreceğiz geldiklerinde. Bizde neler gördük Türkiye'de, ama bak kimseye birşey söylemiyoruz, kendi kendimize atarlanmıyoruz dimi? Her neyse ya. Ne söylesek boş. Dileğim o ki herkes beyin hücrelerini güzel şeyler için kullansın.

4 yorum:

  1. Kesinlikle...Geçen bu zamanların da hesabı bizlere sorulacak...Ölüm var, bize de var..Arada hatırlayıp hayatımıza ona göre çeki düzen vermek gerektiğini düşünüyorum..

    YanıtlaSil
  2. Yazdıkların çoğunda sana katılmaktayım ama eksik bilginden dolayıda biraz uyarma işine gidicem Park shi hoo twitte bazı abartılı yorumlar oldu sana katılıyorum ve fanı olanların yorum yapmaları gayet doğal şuan dünya üzerinde yaklaşık 110 ülke psh adına etkinlik düzenliyoki buda normal adamı tanımıyormuşsun zaten sadece bir haber bakarak yorum yapsaydık daha berbat olurdu durum çünkü medyada çok asılsız haberlerde çıktı ama o sırtında taşıma olayları tamamen çarpıtma kız baygın değildi hatta görenler çok garip merdivenlerden kendisi aşağıya indi demiş psh sırtında taşımadı yani kızımış uyuşturucu verdiler bana demiş uyuşturucu bulunmadı 2 kişi tecavüz etti dedi oda yalan çıktı psh u oyuncu olmasından çok insan olarak değerlendiriyorum son zamanlarda olayın seyiri değişti çünkü bu hatun kızımız arkadaşına mesaj atmış elime büyük bir fırsat geçti bunu en iyi şekilde değerlendirip karokalda en iyi oyunculuğu yapıcam demiş ki kanıtlandı sonra arkadaşı ifade verdi sonra değiştirdi psh bir kurban ve bende kurban oldum diye ve psh tarafından cinsel istismara uğradığını ifade eden arkadaş aynı oyunu 2 yıl önce başka birinede uygulamış.Gerçekler bu ne yazık ki kızın adamdan 2 milyar eski parayla trilyon istemiş şimdi sen söyle bu kız ne konumuna düştü Artık tepki vermeye başladım çünkü adamı çoğu blokta tecavüzcü yaptılar bu bilgiler çıkmadan önce umarım suçlu cezasını bulur diye yorumlarda bulunup abartılı ne bilim dediğin gibi ben o suçlu olsa bile güvenicem saçmalığında bulunmadım bulunmamda böyle yorum yapanları cidden anlamıyorum neyin havasında yaşıyorsun hala anlamış değilim sadece yazık diyorum ve sende sadece bir habere takılıp yorum yapma

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunu bir asir sonra gormus olsamda cvplamak istedim; bu yazi tamamen benim gorduklerimm ve durduklarim uzerine yazdigim bir yazidir. tabi ki hic bir dava sonuclanmadan kimse "yargilanamaz" olayini biliyorum. ama ben hayranlarin dediklerine dayanamayip hazirladim. Neticede benimde kaldirip kaldiramayacagim seyler var.

      Sil
  3. ve yayınladığın link en fazla kore hakkında yalan haberin yapıldığı site:)N e yazık ki koredeki olaylar türkiyedeki gibi algılanmıyor onların ki kökten çözüm yani adam kendini bir şekilde kurtarır diyemeyiz öyle olmuyor her nekadar kore uzaktan tatlı bir pamuk şeker gibi gözüksede hiç öyle değil...

    YanıtlaSil