1 Ocak 2013 Salı

2013 model SNSD'ye yorumum | I got a boy MV


Kendimde alışık olmadığım birşey yapacağım! Daha doğrusu sizlerinde.. Fikirlerimi twitterdan anlatmak yerine blog yazısı haline getirmeye karar verdim. Ve ilk kurbanım SNSD! grubu oldu hehe



Yeni yıla girdik. Neden yeni yılınızı kutlamadan bodozlama konuya daldım bilmiyorum. Özür diliyorum. Önünüzde saygıyla eğiliyorum. Yeni yılınız kutlu olsun diyorum ve konuya geri dönüyorum.


SNSD Kore’de comeback yaptı, buda tabi SNSD hayranlarına güzel bir hediye olmuştur diye düşünüyorum. Bu sabah Ezgi arkadaşımın yaklaşık 2382920 adet tweetini görünce dedim bende seyredeyim, ki saten tanıtımını seyredince mutlaka izlemem gerek diye düşünmüştüm. Haydi bismillah başlıyorum!



Klibe teaser de olduğu gibi başlayacaklarını bekleyen ben pembe bir oda içinde ayrı tellerden çalan üyeleri gördüm ve bu hali aldım: 0.o .
-Biri saçını kurutuyor (ki bu saç yakışmış hatun dokundurtma saçlarına=.=)
-Biri yastıkla diğer üyeye işkence yapmaya çalışıyor. (Kızda ki zıplama yeteneğine hayran kaldım. Bir ara taklit edicem:P)
-Diğeri sıra sıra dizilmiş olan tek marka parfümünden sürüyor.
-İki kişi çay içiyor, muhabbetin en dibine vurmuşlar.
- Diğer ikisi kıyafetlerini birbirlerine gösteriyor falan. (Doğruyu söyleyin kızlar, bu çekimi kaç defa yaptınız? Kapı bir çaldı pir çaldı. Elinizde kaç kıyafet değişti, saymam kaç dakikamı aldı =.= Benden kaçmaz :P)


Dayanamadım size caps hazırladım! (Bu capste emeğim var benim tamam mı! TT)


Kapının çaldığını duyan sevgili üyeler ellerinde ne var ne yok fırlatıyorlar. Evet saç kurutma makinesi, bardaklar, kıyafetler havada uçuşuyor. Allahtan biri üyesine sarılmamış o anda. Yoksa arkadaş kendini havada bulabilirdi. Neyse kapıyı çalan o münasebetsiz kimdir diyerek kızlar kapıya koşuyorlar. Bu arada kapının açılmasını bekleyen arkadaşın beyninden İngilizce cümleler geçiyor.





Sonracıma kızlar en cool şekilde karşımıza çıkıyor. Ve benim bir denecik (ben SNSD’yi takip falan etmem ama bu hatunu severim!) Sooyoung’um “Hey Yo! Gee gee” diyerekten giriş yapıyor. (Hey yo deyişi çok hoş, ama her yere gee gee katmasanız olmuyo dimi la)

Şarkıya rap ile başlıyorlar. Ve bence çokta iyi yapıyorlar. Sevdim ben onların bu cool hallerini. Hele de Sooyoung’un..


Dediğim gibi şarkının girişini, yani rap version çok beğendim. Fakat 01:00 'dan itibaren gelen kısma yani “her comes trouble” olayını anlayamadım. Altını çizmen gerekmiyordu hatun.

Kıyafetlere ve dansa diyecek birşeyim yok, çoğ havalı. Bu kısımda gözüme birşey çarptı.. Neden bu kızın saçı yeşil TT Ne yaptılar kuzum sana? Çirkin olduğunu düşünmüyorum, temiz bir yüzün var.. Da bu hal ne la!
Yok bir de "seksi" kelimesi tüm şarkının arasında sana düşmüş. Azcık dikkat azcık.
 



"E Yo! Stop. Let me put it down on a other way!" Diyorlar ve harika bir bölüme giriş yapıyorlar. Keşke tüm şarkı bu tempo’da olsa dedirtiyor bana ^^ (Bizim yeşil kız burda tekrar pembe oluyor bu arada) Ama burda’da rap bölümleri harika. Dans konusuna değinmem gerekiyor mu? Saten çok iyi dans eden bir grup olduğunu herkes biliyor.

03:07'de başlayan bölümde çok hoş bence ^^




Şimdi arkadaşlar buraya kadar herşey iyi.. Ben melodiye kapılmış giderken 03:40'ta birden turuncu peruklarla karşımıza çıkıyorlar.



"OMG lütfen yapmamış olun" demiş olsamda ne yazıkki başka bir melodiye geçiş yapıyorlar. Ne alaka bu peruk çok merak ediyorum. Saçınızı boyasaydınız da peruk takmasaydınız keşkem.. neyse..  Saten kendileri de "don't stop let's bring it back" diyerek en güzel melodiye dönüş yapıyorlar.

Dikkatimi çeken şey klipte bütün kızlarla aynı erkeğin çıkması. Yani ne bileyim bu çocuk kapıya gelmedi mi başta? Hepsi içinmi geldi, hepsi için gelmediyse hangisi için geldi? Merak ettim TT  Youtube'ta video'nuna altına yorum yapanlar bu erkeğin Kim Heechul olduğunu söylüyorlar. Ama kanıtla gelsinler bana. Hayır eğer Heechul'sa kızlara oje sürmek, bağcık bağlamak vs. nasıl bir duygudur diye sormak isterim kendisine.



Herşey çok iyi giderken 04:42'de kızlardan birinin kafası atıyor ve oğlana çakmaya çalışıyor. Klibin bir burasını anlayamadım desem yeridir. Şarkının çevirisine bakmadım hoş, belki de boynuzlandığını anladı ondan çakıyor bilemicem. (OK bekletildiği icin çakmış... )

Klip yorumum budur arkadaşlar...
Şarkıya gelelim şimdi:  Şarkı 'nın SM'den alışık olduğumuz gibi farklı melodilerden oluşmasına şaşmadım. Fakat bu şarkı'dan 4 ayrı şarkı çıkar. Ve bu 4 şarkının ikisini ben seve seve dinlerim. Dediğim gibi sadece o peruklu bölümü beğenmedim. Diğer herşey gayet hoş bence. Açıkça konuşmak gerekirse ben bu SNSD'yi, "oppa oppa" diye bağıran SNSD'den daha çok sevdim. Dansları çok hoş. Kıyafetler çok hoş. Canlı performanslarını merakla bekliyorum bakalım nasıl olacak.


Efendim bu yazıdan düşmanlık vs. benzeri şeyler bekleyen varsa "I am sorry" ben sevmem düşmanlık antilik falan. Vaktimi de harcayamam öyle şeylere. Dediğim gibi bundan sonra kendimce klipleri yorumlamaya çalışacağım. Muhteşem olmadı yazım belki ama ilk kez yapıyorum acıyın bana:P


Yazımı okuduğunuz için teşekkürler,


(yeah I’ll be forever Sooyoung biased =.=)Saygılar efendim,
Nurdan



3 yorum:

  1. Kusum Gee Gee değil o :D Girls' Generation'ın kısaltması olarak. A-YO GG :P

    O girişteki uçuşlu kaçışlı bölüm de bu bahaneyle SM'in 360 derece kamerası kullanılsın diye çekilmiş gibi bence. nihaha

    Heechul'ün ne işi var burada ya, kim çıkarıyo bunları. SM'in oyuncu kadrosundan Kim Ian o, iyi sallamışlar. :D

    Sıra sıra parfümler de SNSD'nin kendi parfümü: Girl de Provence. Utanmadan reklam yapıyolar, evet. :P

    Yuri'yle Sooyoung'ın her bişiyine hasta oldum zaten ben bu videoda, yirim. ^_^ Senin sevmediğin o peruklu kısmı çok sevdim ben de yea. Melodiyi yani, Taeyeon ve Tiffany'i vokallerini konuşturuyo ya o bakımdan. O perukları eline geçiren götürsün yaksın zaten. Kabusum oldular. -.- Şarkı karışık, çok geri git-geri gel. Alışmak biraz vakit alıyo ama ben sevdim çok. Ön planda olan şey performans ki canlı performansları harikaydı yavrucuklarımın.

    Özellikle tarafsız yorumun için teşekkür ediyorum. Fikir belirtmek nasıl oluyormuş örnek alırlar senden umarım. :D

    Akşam akşam eğlendirdin de beni he savolasın kusum. :P Eline sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vayyy klip icine reklamlari dosemisler demek hehe orda adidas ayakabilarini gormedimde sanmasinlar :P

      Tabi ki tarafsiz yorumlayacagim, ben sadece kendi dusunduklerimi anlattim ^^ Eglendirdiysem ne mutlu bana eheh

      Sil
  2. Boyle yazilarin daha sik olmasini diliyorum cunku seni ve yorumlarini seviyirum. Senin yorumlari ayri diger butun yorumlar ayri bir yerde bana gore. Durust konusmak gerekirse ben snsd sevmem dahs dogrusu o ergen ergen cici bici oppa oppa sarki ve tavirlarini sevmem.bilmiyom sevmem.iste ama ni dimisler yigidi oldur hakkini yeme . Normalde ben sarkinin yarisina gelmeden.kacar uzerine de yiginla sarki dinlerim snsd dinlersem ama bu bir hos olmus. Evrim.mi gecirmisler ne???? Kiyafetleri olsun sarkinin temposu olsun. Rap kisimlari guzeldi senin de dedigin gibi. O kisa sacli kizin saclari yesil olmayaydi iyiydi. O kiz da aralarinda siritiyo zaten az minyon sanki az tombul yoksam ben mi ole algiladim???? o paltolar ve peruklar yok olsaydi olmasaydi keskem.... Ama olmus olmasaymis ama... Ozetle parca guzel kizlar da evrim gecirmis gibi guzel bir sarki ve degisim

    YanıtlaSil